Wilco van Schaik en Marcel Maijer committeren zich weer aan Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht

Wilco van Schaik en Marcel Maijer hebben tot grote blijdschap van de organisatie van de Swim toegezegd om 28 augustus de belangrijke rol van presentator op zich te nemen. Beide heren kunnen in deze rol hun enthousiasme en presentatie-skills kwijt terwijl ze een dag vol activiteiten aan elkaar praten, deelnemers een laatste zetje het water in geven en ze na een veilige zwemtocht weer uit het water helpen.

Wilco van Schaik en Marcel Maijer hebben zich eerdere jaren ook reeds voor Swim to Fight Cancer ingezet en ook dit jaar zijn agenda’s schoongeveegd om de 28e in de tuin van Boom en Bosch in Breukelen aanwezig te zijn. Als duo zijn deze heren erg goed op elkaar ingespeeld en we hopen dan ook dat de deelnemers en alle bezoekers het enthousiasme van Wilco en Marcel meenemen tijdens het zwemmen.

Wilco van Schaik heeft een achtergrond als sportbestuurder en communicatiespecialist en is sinds 2017 algemeen directeur van NEC. Hij komt oorspronkelijk uit de Vechtstreek en voetbalde zelf bij Maarssen en VV Nijenrodes. 

Marcel Maijer is sportjournalist en televisiepresentator en onder andere bekend van RTL Nieuws en RTL 7 Sport. Hij woont al langere tijd binnen de Stichtse Vecht in Vreeland en is, na vroeger op hoog niveau in de hockey wereld actief te zijn geweest, al jaren actief als trainer en coach bij LMHC (Loenense Mixed Hockey Club).

Inschrijven
Wil je ook nog meezwemmen? Kijk snel op onze site www.swimtofightcancer.nl/stichtsevecht en geef je op!  

Fight cancer
Fight cancer, een dochter van KWF, organiseert al jaren recreatieve zwem-events in het binnenwater van grote en kleine steden in Nederland. Dit jaar wordt in 13 steden gezwommen voor Fight cancer. Hiermee hoopt Fight cancer zo veel mogelijk fondsen te werven voor wetenschappelijk onderzoek via KWF Kankerbestrijding. Fight cancer kiest ervoor om jonge, talentvolle onderzoekers en artsen te steunen. Met de donaties kunnen zij op het hoogste niveau kennis en vaardigheden opdoen op het gebied van oncologie. In 2018 vond het evenement voor de eerste keer binnen Stichtse Vecht plaats en sprongen 450 deelnemers de vecht in om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar kanker. In 2019 hebben we het aantal deelnemers flink uitgebreid, er waren toen 550 volwassenen en 200 junioren die de afstand in het water aflegden.