Wilt u met bus of trein, maar is de reisplanner een hindernis voor u? Bezoek het oefenplein

Wilt u wel eens op stap met bus of trein, maar vindt u het lastig om de juiste informatie te vinden over reizen met het openbaar vervoer? In de Bibliotheek Maarssenbroek kunt u oefenen op de computer of uw mobiele telefoon met het plannen van uw reis. Zo kunt u zelf opzoeken hoe laat de bus gaat, of hoe u van A naar B kunt komen met het openbaar vervoer, de auto of de fiets. (Archieffoto RTV Stichtse Vecht)

Elke dinsdagmiddag Oefenplein

Er is iedere dinsdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur een Oefenplein in de Bibliotheek Maarssenbroek. De komende week, dinsdag 25 april, is er speciaal aandacht voor het plannen van uw reis via internet of de app. Maar u kunt ook binnenlopen met al uw andere computervragen. Er zijn deskundige vrijwilligers aanwezig die u op weg helpen. Het Oefenplein is er voor iedereen, u hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek. En u kunt gewoon binnenlopen, aanmelden is niet nodig.

Gratis bus en tram voor 66+

Bent u 66 jaar of ouder en heeft u geen hoog inkomen? Dan kunt de gratis ov-pas aanvragen voor bus en tram in de provincie Utrecht. Ook daarbij kunt u terecht op het Oefenplein. De vrijwilligers van de Bibliotheek laten u graag zien hoe u de pas voor gratis ov kunt aanvragen.

Bent u digistarter?

Bent u digistarter en wilt u beginnen bij het begin? Ook dan bent u van harte welkom op het Oefenplein. Samen met de vrijwilligers op het Oefenplein kijkt u wat u graag wilt leren. Voordat u het weet heeft u weer iets nieuws geleerd.Neem bij voorkeur uw eigen opgeladen laptop, tablet of mobiele telefoon mee. Ook een koptelefoon of oortjes zijn handig. Heeft u geen eigen laptop? Dan kunt u oefenen op een laptop van de Bibliotheek. Tot ziens op het Oefenplein!

De Bibliotheek Maarssenbroek, Bisonspoor 237, dinsdag 14.00 – 16.00 uur off kijk voor meer informatie op www.bibliotheekavv.nl/oefenplein.


Meer nieuws