Winterse excursies bij de Loenderveense Plas

Heerlijk wandelend een frisse winterse neus halen met na afloop genieten van een warme kom snert. Dat kan op zondag 27 november want dan houdt Waternet een snertwandeling bij de Loenderveense Plas!

In december zijn er bij de Loenderveense Plas nog twee winterse excursies: gevleugelde wintergasten spotten op de plas en op tweede kerstdag een kerstwandeling met een glas glühwein of chocomel na afloop.

De Loenderveense Plas is een prachtig oer-Hollands natuurgebied vlakbij Loenen aan de Vecht. Een deel van de plas, de Waterleidingplas, gebruikt Waternet om drinkwater van te maken. Dit drinkwaternatuurgebied is normaal niet toegankelijk voor publiek, maar onder begeleiding van de boswachter kan dat wél.

De excursies zijn op zondag 27 november (14:30 uur) woensdag 14 december (13:00 uur) en de kerstwandeling is op 26 december (13:30 uur). 

Aanmelden voor deze excursies kan via: https://www.waternet.nl/service-en-contact/drinkwater/waar-komt-ons-drinkwater-vandaan/loenderveense-plas/, scan de QR-code of neem voor meer informatie contact op met het bezoekerscentrum van Waternet: via 020 608 7595 (bereikbaar op dinsdag t/m zondag van 10:00-16:30 uur).


Meer nieuws