Winterse excursies bij de Loenderveense Plas

In de laatste weken van 2023 en in januari 2024 houdt Waternet winterse excursies bij de Loenderveense Plas. Ga bijvoorbeeld mee met een Snertwandeling rond de Waterleidingplas, of kom onder begeleiding van vogelaars Wintergasten spotten.

Tijdens de snertwandeling vertelt de boswachter alles over dit bijzondere gebied, waar waterwinning samengaat met natuurbescherming. Met na afloop nagenieten en opwarmen met een kom erwtensoep, uitkijkend over de plas.

Kom onder begeleiding van vogelaars Wintergasten spotten. De vogels we hier verwachten zijn nonnetje, brilduiker, smient, slobeend, krooneend en met een beetje geluk de roerdomp. Of maak een heerlijke Kerstwandeling met de boswachter op 26 december!

De Loenderveense Plas is een prachtig oer-Hollands natuurgebied vlakbij Loenen aan de Vecht en Loosdrecht. Een deel van de plas, de Waterleidingplas, gebruikt Waternet om drinkwater mee te maken. Dit drinkwaternatuurgebied is normaal niet toegankelijk voor publiek, maar voor excursies opent de boswachter het hek. Een unieke kans dus om dit natuurgebied te bezoeken.

Aanmelden voor excursies via: Evenementen van Waternet | Eventbrite, scan de QR-code of neem contact op met het bezoekerscentrum van Waternet: via 020 608 7595 (bereikbaar op dinsdag t/m zondag van 10:00-16:30 uur).