Women’s Voices 10 november in Geertekerk Utrecht

Women’s Voices staat op donderdag 10 november met zang, muziek en poëzie uit diverse culturen en spirituele tradities in de sfeervolle Geertekerk in Utrecht. Ter ere van de 900ste verjaardag van Utrecht bundelen fantastische zangeressen en performers hun krachten voor deze speciale voorstelling: vocaal ensemble Wishful Singing, zangeressen Sally Hanna en Namgyal Lhamo, woordkunstenaar Gabriel Erlach en dichteres Randa Awad.

Vrouwenstemmen
De artiesten presenteren een repertoire van en over vrouwelijke vredestichters, vrijdenkers en verbinders. De Tibetaanse Namgyal Lhamo brengt spirituele liederen en meditatieve mantra’s over sterke vrouwen, liefde, compassie en de zoektocht naar innerlijke vrede. Wishful Singing zingt over middeleeuwse powervrouwen: de Byzantijnse Kassia en de Duitse mystica Hildegard von Bingen, maar ook liederen van hedendaagse componisten, over natuurgodinnen en het leven in het hier en nu. Sally Hanna vertolkt wonderschone Egyptisch-koptische hymnen voor Maria en de heilige Monica. Spoken word artiest Gabriel Erlach brengt een vlammende ode aan de Utrechtse vrouw. Randa Awad draagt eigen poëzie voor. Met een welkomstwoord door theoloog Claartje Kruijff waarin ze ingaat op het unieke verhaal van de Geertekerk.

InspiratieOrganisator Jeanneke den Boer van Culture Connection: “Met Women’s Voices willen we de verhalen vertellen van vrouwen die zich inzetten voor een betere toekomst voor iedereen: voor gelijkwaardigheid, vrijheid en vrede. Hun passie, idealen, eigenzinnigheid, moed en doorzettingsvermogen vormen de inspiratie voor ons programma.” 

Praktische informatie

Locatie: Geertekerk, Geertekerkhof 23, 3511 XC Utrecht
Datum: Donderdag 10 november 2022 

Tijd 20.00 uur, inloop om 19.30 uur
Meer informatie en tickets: www.culture-connection.org

Partners
Women’s Voices, een initiatief van de Utrechtse stichting Culture Connection, komt tot stand in samenwerking met Utrecht 900, Geertekerk/Remonstrantse Gemeente Utrecht, Sint Maarten Utrecht, Koptische kerk Utrecht, Utrecht in Dialoog, Resto VanHarte, Gabriel Erlach en vele anderen. Met dank aan gemeente Utrecht, KF Hein fonds.


Meer nieuws