RTV Stichtse Vecht

Zaterdag 25 maart: Lammetjesdag op Vredegoed

Streekmuseum Vredegoed opent zaterdag 25 maart het museumseizoen! Rond het museum zijn er dan op de boerderij al heel veel lammetjes geboren. Lammetjesdag is het moment om in de stallen op kraamvisite te gaan en te genieten van alle activiteiten in en om het museum.

Tijdens Lammetjes dag is het bezoek aan de stallen gratis. Een bezoek aan het streekmuseum kost € 5,00. Op de hooizolder is een expositie (georganiseerd) door Douwe Tijsma (thema: WO II)

Voor de kinderen jonger dan 6 jaar is er een kleurplaat van schapen en de levende poppenkast door Toneelgroep Voetlicht is ook weer aanwezig in het museum. Gericht op kinderen tussen 3-6 jaar. Dit kost € 5,00 per kind + één begeleider. Voor kinderen tussen 6-12 jaar is er zoals altijd een leuke prijsvraag.

Verdere activiteiten

De megagrote sjoelbak is ook weer paraat. Kinderen kunnen gratis een bolderkar schilderen. Er is een voorleesverhaal door Anneke van de kindermiddagen bij Vredegoed. En verder: gratis pannenkoeken, verkoop van boerenlandproducten, diverse kramen, een heuse bakfiets van Natuurmonumenten en pottenbakster Tanja de Rijk is er ook.

Natuurlijk kunt u bij het museum ook terecht voor een kopje koffie of thee of een glaasje fris. Met de opbrengst van de verkoop hiervan ondersteunt u het museum.

Om parkeerproblemen te voorkomen, wordt u gevraagd om - als het kan - op de fiets te komen