Zeven lintjes uitgereikt tijdens lintjesregen Stichtse Vecht

Op woensdag 26 april vond de jaarlijkse lintjesregen plaats in Stichtse Vecht. Dit jaar werden er in het Koetshuis van Nyenrode Business Universiteit in Breukelen zeven gedecoreerden onderscheiden door burgemeester Reinders. 

Deze zeven inwoners van diverse kernen uit Stichtse Vecht kregen een lintje vanwege hun bijzondere verdiensten voor de samenleving. Onder de gedecoreerden waren inwoners van Maarssenbroek, Breukelen, Kockengen en Loenen aan de Vecht. De gedecoreerden doen tal van vrijwilligerswerk voor diverse organisaties zoals Zwembad de Meent, de kerk en samenleving in Kockengen, duikvereniging Scubadoe, Nederlands Hervormde Kerk in Loenen aan de Vecht, het Rode Kruis, Tafeltennisvereniging Maarssen en Woonzorgcentrum Overdorp.

De gedecoreerden zijn:

  • Mevrouw Nanny Heijmans uit Breukelen
  • Mevrouw Wil Hilhorst-Gresnigt uit Kockengen
  • De heer de Jaap Jong uit Maarssenbroek
  • Mevrouw Hennie Kroon-Hogendoorn uit Loenen aan de Vecht
  • De heer Jaap Waverijn uit Maarssenbroek
  • De heeft Ben Wertheim uit Maarssenbroek
  • Mevrouw Mies van Zanten-Van der Poel uit Kockengen

De gedecoreerden werden benoemd tot Lid in de orde van Oranje-Nassau met uitzondering van de heer Waverijn. De Maarssenbroeker werd benoemd tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau.

Bijzonder moment

De jaarlijkse lintjesregen is een bijzonder moment waarop mensen die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor de samenleving in het zonnetje worden gezet. Het is een manier om waardering te laten blijken voor het belangrijke werk dat deze mensen hebben verricht en om hun bijzondere prestaties te eren. Het is dan ook mooi om te zien dat er weer zeven inwoners van Stichtse Vecht zijn die deze speciale onderscheiding hebben mogen ontvangen. Zij verdienen het om in het middelpunt van de belangstelling te staan vanwege hun bijzondere bijdrage aan onze samenleving. 

Voor meer informatie over de gedecoreerden zie de gemeentelijke website. Later vandaag volgt een filmpje van de bijzonder uitreiking van vandaag.