RTV Stichtse Vecht

Zevende- en achtstegroepers snuffelen aan techniek op de Tech Experience Dag

Wil ik misschien de techniek in? Maar liefst 780 leerlingen uit groep 7 en 8 in Stichtse Vecht gaan 20 oktober op de Tech Experience Dag op zoek naar het antwoord op die vraag. Met talloze leuke workshops laten ondernemers uit de gemeente de kinderen ervaren wat je met een technische opleiding allemaal kan doen.   

Robots programmeren, een gereedschapskist timmeren, hoe maak je gebruik van VR brillen bij een ontwerp, olifantjes van metaal buigen, technische vragen oplossen zodat je de kist kunt kraken en nog veel meer… het gebeurt allemaal in de sporthal van korfbalvereniging OVVO in Maarssen tijdens de eerste Tech Experience Dag van Stichtse Vecht.  

Tijdens de zogenoemde Techniekdag verzorgen bedrijven een groot aantal leuke en interactieve workshops. Jongeren gaan zelf aan de slag en ervaren hoe leuk het is om in de techniekbranche te werken en wat de mogelijkheden zoal zijn. Het helpt ze bovendien een betere studiekeuze te maken, want dat is waar ze op korte termijn voor staan: de keuze van een vervolgopleiding na de basisschool. 

Het mes snijdt aan twee kanten, want net als in andere branches zitten ook technische bedrijven te springen om personeel. 21 enthousiaste ondernemers grijpen met evenzoveel workshops de gelegenheid aan om hun passie over te brengen op een jongere generatie: de vakmensen van de toekomst. De scholen hebben hun leerlingen opgegeven. Elke leerling doet mee aan drie workshops. 

Kinderburgemeester Elis Yikimaz opent donderdag 20 oktober de Tech Experience Dag Stichtse Vecht geheel in stijl, bijgestaan door wethouder economie Dick Polman. De dag wordt afgesloten door Karin van Vliet, wethouder onderwijs.