Zomerlezen en vakantielezen met de Bibliotheek

Lekker vakantie. Tijd om tot rust te komen. Met een lekker boek bijvoorbeeld, dat zich afspeelt in je vakantieland. Een romantisch boek in Parijs, een spannende thriller in Scandinavië, of een mooi verhaal op het Italiaanse platteland.

Of ben je liever actief bezig? Volg een leuke online cursus van de Bibliotheek. De cursus ‘Lekker in je vel’ bijvoorbeeld, of ‘Fotografie’. Of start een vrolijk vakantieblog met de cursus ‘WordPress’. Lekker vanaf je zomerverblijf, of gewoon thuis.

Vakantielezen voor kinderen

Voor kinderen is er deze zomer Vakantielezen. Een spannend avonturenspel, met een reis door Avonturenland, Lachland, Sportmanië, Dierenrijk, Griezelkust en De Sprookjeseilanden. In elk land ligt een schat verstopt. Als je alle schatten hebt gevonden, kan je meedoen aan de winactie. Iedereen kan meedoen aan het spannende spel, de winactie is speciaal voor alle kinderen tussen 5 en 10 jaar.

Licht op reis

Heb je geen zin om een zware stapel papieren boeken mee te nemen met vakantie? Denk dan eens aan een e-reader. Dat scheelt heel wat kilo’s in je koffer. Soms roepen de installatie en het gebruik wel de nodige vragen op. Vaak moeten op de computer eerst de nodige stappen gezet worden voordat het gewenste boek op de e-reader te lezen is.

Wil je hier uitleg of hulp bij?

Tijdens het digitaal vragenuur van het Stichtse Vecht Computer Café in de Bibliotheek kun je terecht met al je vragen over de e-reader. Neemt hiervoor je eigen laptop, e-reader en verbindingskabeltje mee.

Bibliotheek Maarssenbroek op dinsdagmiddag 4 juli

Bibliotheek Loenen op vrijdagmiddag 7 juli en 28 juli

Bibliotheek Maarssen-dorp op 8 augustus

Bibliotheek Breukelen op 24 juli en 21 augustus

Het digitaal vragenuur is steeds van 14.00 – 15.00 uur. Voor vragen over het digitaal vragenuur kun je terecht bij de Bibliotheek op telefoonnummer 0346 – 262700. Of stuur een e-mail naar stichtsevechtcomputercafe@outlook.com