Zondag 7 mei 2023: Orgelconcert door Jan Pieter Karman

Organist Jan Pieter Karman speelt op zondag 7 mei in de Pauluskerk te Breukelen een concert met werken van Johann Sebastian Bach.

Dit Bachconcert is symmetrisch opgebouwd. Aan het begin en eind een grote c-klein van het type ‘preludium en fuga’. Als tweede en voorlaatste werk een koraalbewerking over het markante vroeg reformatorische paaslied ‘Christ lag in Todesbanden’ Het middenblok bestaat uit twee concerto’s en een triosonate: deze drie driedelige werken hebben niet het orgel maar de instrumentale ensemblemuziek uit die tijd als achtergrond. En wel het strijkorkest respectievelijk het instrumentale trio: twee melodie-instrumenten en een bas. Het eerste concerto is een bewerking door Bach van een vioolconcert van de jonge prins Johann Ernst von Sachsen Weimar.

Het programma

Fantasie en fuga in c-klein, BWV 537
Koraalfantasie ‘Christ lag in Todesbanden’, BWV 718
Concerto in G-groot (allegro-grave-presto), BWV 592
Triosonate III in d-klein (andante-adagio e dolce-vivace), BWV 527
Concerto in G-groot (allegro-adagio-allegro), BWV 571
Koraaltrio ‘Christ lag in Todesbanden’, BWV 695  
Preludium en fuga in c-klein, BWV 546

U bent zondagmiddag 7 mei weer van harte welkom bij dit Pauluskerkconcert, de toegang is vrij. De collecte na afloop is bestemd voor het orgelfonds van de Pauluskerk, want het De Koff-orgel is toe aan een grote onderhoudsbeurt.

En er is ook weer gelegenheid elkaar te ontmoeten bij het gebruikelijke drankje. 


Meer nieuws