Zonovergoten eerste editie Gluren bij de Buren

Zondag 5 september vond in Stichtse Vecht de eerste editie van Gluren bij de Buren plaats. In heel Stichtse Vecht waren zestien tuinen gevuld met lokale acts die samen bijna 50 optredens gaven. Uit de enthousiaste reacties van bezoekers en deelnemers heeft de organisatie kunnen concluderen dat de eerste editie een overweldigend succes was!

Van Breukelen tot Maarssen, van Kockengen tot Tienhoven; heel gemeente Stichtse Vecht stond in het teken van Gluren bij de Buren. Programmamaker Rinske Bouwman: “Van singer-songwriters in het gras met de koeien in de wei op de achtergrond, via cabaret op het terras, tot een heel popkoor in de achtertuin: op de eerste editie van Gluren bij de Buren viel heel veel te beleven!” Elke act trad gedurende de dag drie keer 30 minuten op. Doordat de deelnemende tuinen in routes waren onderverdeeld, was het mogelijk om van het ene optreden naar het andere te lopen of te fietsen. Dit heeft niet alleen gezorgd voor een mooie en gevarieerde artistieke dag maar ook voor bijzondere ontmoetingen met niemand minder dan... je eigen buren.

Gluren bij de Buren en Gluren bij de Buren vonden voor het eerst tegelijk in 33 gemeenten plaats. De datum voor de 2022-edities is alvast geprikt met op zondag 13 februari Gluren bij de Buren en op zondag 3 juli Gluren bij de Buren.